Friss topikok

pagerank

SG.hu WebTop

2009.01.27. 13:45 newklear

Egészséges életmód

Címkék: egészség fogyókúra diéta wellness egészséges életmód életstílus

Napjainkban egyre többet hallani olyan fogalmakról, hogy fogyókúra, wellness életmód,fitness,jóga ami szerencsére annak köszönhető, hogy az emberek kezdik felfedezni az egészséges életmód előnyeit. De sokan vannak még akik úgy gondolják, hogy az egészséges életmódot csak egy bizonyos réteg engedheti meg magának pedig ez nem igaz hiszen az egészséges életstílus nem az exkluzív wellness szállodákban való lebzselésről szól. Hanem csak egyszerűen arról van szó, hogy elkezdünk tudatosabban élni és jobban odafigyelünk sajátmagunkra mind testi, mind lelki egészségünk megőrzésére nagyobb hangsúlyt fektetünk ami által számos betegséget előzünk meg és hosszabb életre teszünk szert. Nézzük milyen alappillérei is vannak az egészséges életmódnak:

Táplálkozás

Nagyon fontos dolog a megfelelő minőségű étrend kialakítása amihez sajnos jelentős változtatás szükséges ha valaki a Magyar konyhához van szokva. Persze az egészséges étrend kialakítás nem azt jelenti, hogy ezentúl csak gyümölcsöt és diétás ételeket fogyaszthatunk hanem csak azokat részesítsük előnybe és néhány rossz szokásunkra keresünk megfelelő alternatívát például kávé fogyasztása helyett egészségesebb a zöld tea vagy édesség helyett egy tál saláta.

Mozgás

Szinte már csapból is az folyik, hogy mozogjunk minél többet annál jobb lesz nekünk és ez így van. Az egészséges életmód alapja a rendszeres testmozgás. Már napi 1 óra intenzív séta is megteszi a jótékony hatását persze ha tehetjük akkor próbáljunk ki minél több sportot amiből választék van bőven. Mostanság divatos sportok a Spin Racing,Fit ball,Fitness de természetesen ugyanolyan jó mozgáslehetőség a kocogás vagy az úszás is. Ha az idő engedi akkor jó ötlet lehet egy kiadós túrázás a természetben.

Szellemi egészség

A táplálkozáson és a mozgáson kívül nem elhanyagolható az egészséges lelki állapot amihez fel kell venni a harcot a mindennapos stresszel továbbá törekedni kell a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok ápolására és az optimális környezet kialakítására amelyben éljük mindenapjainkat.

Ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb életstílust kialakítsuk sok-sok kitartásra és számos akadály leküzdésére van szükség viszont nem szabad elfelejteni, hogy ez egy olyan befektetés aminek hatásait hosszútávon élvezhetjük majd.

komment

süti beállítások módosítása