Friss topikok

pagerank

SG.hu WebTop

2009.02.11. 18:30 newklear

Sikeres fogyókúra alapjai

Címkék: fogyókúra diéta fogyás gyors fogyókúra


Fogyókúra során sokan esnek abba a hibába, hogy gyorsan akarnak megszabadulni a felesleges kilóktól  és ezért kemény koplalásba  kezdenek pedig a gyors fogyókúra nem megoldás. Egy-két kiló valóban gyorsan leadható de amint abbahagyjuk a fogyókúrát elkezdenek visszajönni a leadott kilók sok esetben még több is, mint amitől előzőleg sikerült megszabadulni  azaz kialakul a yo-yo effektus.

Az egészséges és a hosszútávon ható fogyókúra lényege az életmód változtatás ami szemben a gyors fogyókúrával arról szól, hogy előnyben részesítjük a zsír szegény és minőségi táplálékokat amelyek adagját csökkentjük a megszokott étrendünkhöz képest de nem drasztikusan.


Ami szükséges a sikeres fogyáshoz:

  •  Minél több mozgás beiktatása a mindennapi életbe. Már napi  1 óra séta is jelentősen növeli a fogyókúra hatékonyságát.
     
  • Együnk kevesebbet de többször! A napi táplálék mennyiséget osszuk el 4-5 részre így könnyebben elviselhető az éhség érzet.
     
  • Reggelire mindig együnk valamit!  Ha lehet akkor ilyenkor fogyasszunk  szénhidrát tartalmú ételeket amik biztosítják az energiát a munkához, tanuláshoz és segítenek a  koncentrációs képesség megőrzésében továbbá megelőzhetjük a délutáni éhség rohamot.
     
  •  Vitamin fogyasztás fogyókúra alatt különösen fontos így törekedjünk minél több gyümölcs és zöldség fogyasztására például jó zsírégető gyümölcsök az ananász,kivi és a narancs.
     
  • Az étkezések során próbáljunk meg legalább 20 percig enni ugyanis ennyi időbe telik az agynak, hogy felmérje mennyit fogyasztunk és így sokkal tovább jóllakotnak érezhetjük magunkat. 
     
  •  Ügyeljünk a sok folyadék fogyasztására egy felnőtt szervezet napi folyadék igénye 1,5-2 liter ennyit mindenképp igyunk meg de ha többet iszunk az sem baj. Az alkohol fogyasztását kerüljük.
     
  •  Nem utolsó sorban fontos a kitartás hiszen az eredmények nem egyből jelentkeznek. Jó ötlet lehet ha barátokkal,családtagokkal együtt kezd  bele valaki a fogyókúrába.
     

komment

süti beállítások módosítása