Friss topikok

pagerank

SG.hu WebTop

2009.02.27. 14:16 newklear

Masszázs

Címkék: stressz masszázs természetes gyógymód thai masszázs

A masszázs nem modern korunk vívmánya hanem a legősibb, természetes gyógymódok közé tartozik.  Számos betegség megelőzésére és gyógyítására alkalmas  és nem csak az izmokat dolgoztatja meg hanem jótékony hatással van az idegenrendszerre,  így alkalmazása hatékony megoldás a stressz ellen is.  A fogyókúra hatékonyságát is növelheti a masszázs hiszen serkenti a véráramlást, gyorsítja az anyagcserét ami által a salak anyagok is gyorsabban bomlanak le. 

Magyarországon is egyre több helyen lehet igénybe venni masszázs szolgáltatásokat a különböző wellness komplexumoktól kezdve egészen a kisebb  szolgáltatókig. Masszőr választása előtt viszont érdemes több ismerős véleményét kikérni vagy fórumokat, közösségi weboldalakat átböngészni ugyanis jelentős eltérések lehetnek a szolgáltatás minőségében. Továbbá mindenképp érdemes több masszázs szolgáltatót kipróbálni.

A masszázs főbb típusai

Svédmasszázs

Az egyik legelterjedtebb masszázs fajta ami főként az izmok masszírozására irányul. Megdolgoztatja a mély izmokat is és regenerálja a testet.

Thai masszázs

A Thai masszázs az ősi Indiából származik és ellentétben a tévhittel semmi köze nincs az erotikus masszázshoz.  A masszőr nem használ olajat, krémet (száraz masszázs) és hatása az energiarendszer kiegyensúlyozására irányul . Jó választás lehet a stressz kezeléshez. Érdekessége még, hogy a masszőr a térdét és a talpát is használja.

Lávaköves masszázs

Szinte az összes pozitív élettani hatással rendelkezik ez a fajta masszázs technika ahol kb. 50 fokra melegített laposra csiszolt láva köveket és  hideg márványköveket vegyesen használnak a masszírozáshoz.  A meleg és a hideg váltakozó hatásai kellemes nyugtató érzést fejtenek ki.

Természetesen még számos más masszázs fajta is létezik mint például Nyirokmasszázs , Relaxáló aromamasszázs, Sportmasszázs , Menedzsermasszázs stb. amely típusok segítenek az igényünknek legmegfelelőbb masszázs fajta kiválasztásában
 

komment

süti beállítások módosítása