Joghurtos alma – ananász salátaEz a gyümölcs saláta frissítő hatású, kellemes étel ami bármikor gyorsan elkészíthető és megfelelő alternatíva lehet a nassolásra pláne ha sima joghurt helyett valamiféle gyümölcs joghurttal öntjük le.
Hozzávalók: 1 doboz natúr joghurt, 3 alma, 1 egész ananász vagy ananász konzerv,fél citrom leve
Az ananászt és az almát apró kockákra vágjuk majd a citrom levét hozzáadva elkeverjük a joghurttal. Konzerves ananász esetén a lére nincs szükség. Ha lehetséges akkor inkább friss ananászt használjunk ugyanis annak elég erős zsír égető hatása van amit egy úgynevezett bromélia enzimnek köszönhet. Viszont ez az enzim már nem található meg a konzerves ananászban.
Fejes saláta narancssal Hozzávalók: 1/4 csésze vörösborecet, 3/4 csésze olivaolaj, 1 evőkanál méz, fél teáskanál só, késhegynyi őrölt bors,1/4 csésze aprított zöld hagyma, 1 fejes saláta (leveleire szedve), 3 narancs
A ecetet ,olajat, sót,borsot, mézet és a zöldhagymát összekeverjük egy közepes méretű tálban amit le lehet fedni. Majd jó erőssen rázzuk amíg az anyagok megfelelően elkeverednek. A fejes salátát beletesszük egy nagyobb méretű tálba és ráöntjük a saláta öntettet. A narancs szeleteket pedig rátesszük a tetejére. Frissen tállaljuk
Paradicsomos mozzarella saláta
Ez egy egyszerűen elkészíthető diétás saláta amit gyorsan össze lehet dobni.
Hozzávalók: 5 db szép érett paradicsom, 25 dkg mozzarella sajt ,5-6 db bazsalikomlevél, olívaolaj.
Mozzarella sajtot és a paradicsomot felkarikázzuk majd tálba tesszük. A bazsalikomleveleket széttépkedjük és elkeverjük az olivaolajjal amit tetszés szerint egy kis sóval, borssal ízesíthetünk esetleg még oreganóval megszórhatjuk. Ha esetleg fel akarjuk turbózni akkor még tehetünk hozzá egy kis feta sajtot. Jól passzol hozzá a pirítós barna kenyér is.
Fogyókúrás francia salátaEz a fogyókúrás változat abban különbözik a hagyományos francia saláta recepttől, hogy elhagyjuk belőle a majonézt ami nem igazán tartozik a diétás ételek csoportjába.
Hozzávalók: 30dkg krumpli ,20 dkg alma ,10 dkg sovány túró 20 dkg sárgarépa ,10 dkg zöldborsó ,
15 dkg savanyú uborka , 1 evőkanál citromlé, 5 dl natúr joghurt, mustár, só, bors
A krumplit, répát apró kockákra vágjuk majd enyhén sós és citromlével ízesített vízbe megfőzzük a borsóval együtt. Az uborkát,almát szintén apró kockára vágjuk és majd hozzáadjuk a megfőtt zöldségekhez. A joghurtot össze turmixoljuk a túróval mustárral és a szükséges fűszerekkel ízlés szerint. Aztán hagyjuk állni minimum 2-3 órát a hűtőben.
Tonhal saláta
Hozzávalók: 2 doboz tonhal (konzerv), 1 doboz kukorica, 4 dl sima joghurt, fél dl mustár, 3db sárgarépa reszelve, 2 újhagyma, 1 marék aprított petrezselyem,só,bors,egy-két csepp citromlé.
A hozzávalókat összekeverjük és 2-3 órát állni hagyjuk a hűtőben.