Friss topikok

pagerank

SG.hu WebTop

2009.01.27. 15:25 newklear

Néhány saláta recept

Címkék: saláta diéta recept paradicsom joghurtos egészséges ananász mozzarella gyümölcs saláta

Joghurtos alma – ananász saláta

Ez a gyümölcs saláta frissítő hatású, kellemes étel ami bármikor gyorsan elkészíthető és megfelelő alternatíva lehet a nassolásra pláne ha sima joghurt helyett valamiféle gyümölcs joghurttal öntjük le.

Hozzávalók: 1 doboz natúr joghurt, 3 alma, 1 egész ananász vagy ananász konzerv,fél citrom leve

Az ananászt és az almát apró kockákra vágjuk majd a citrom levét hozzáadva elkeverjük a joghurttal. Konzerves ananász esetén a lére nincs szükség. Ha  lehetséges akkor inkább friss ananászt használjunk ugyanis annak elég erős zsír égető hatása van amit egy úgynevezett bromélia enzimnek köszönhet. Viszont ez az enzim már nem található meg a konzerves ananászban.

Fejes saláta narancssal

Hozzávalók: 1/4 csésze vörösborecet, 3/4 csésze olivaolaj, 1 evőkanál méz, fél teáskanál só, késhegynyi őrölt bors,1/4 csésze aprított zöld hagyma, 1 fejes saláta (leveleire szedve), 3 narancs

A ecetet ,olajat, sót,borsot, mézet és a  zöldhagymát összekeverjük egy közepes méretű tálban amit le lehet fedni. Majd jó erőssen rázzuk amíg az anyagok megfelelően elkeverednek. A fejes salátát beletesszük egy nagyobb méretű tálba és ráöntjük a saláta öntettet. A narancs szeleteket  pedig rátesszük a tetejére. Frissen tállaljuk

 

 


Paradicsomos mozzarella saláta

Ez egy egyszerűen elkészíthető diétás saláta amit gyorsan össze lehet dobni.

Hozzávalók: 5 db szép érett paradicsom, 25 dkg mozzarella sajt ,5-6 db bazsalikomlevél, olívaolaj.

Mozzarella sajtot és a paradicsomot  felkarikázzuk majd tálba tesszük.  A bazsalikomleveleket széttépkedjük és elkeverjük az olivaolajjal amit tetszés szerint egy kis sóval, borssal ízesíthetünk esetleg még oreganóval megszórhatjuk.  Ha esetleg fel akarjuk turbózni akkor még tehetünk hozzá egy kis feta sajtot. Jól  passzol hozzá a pirítós barna kenyér is.

Fogyókúrás francia saláta

Ez a fogyókúrás változat abban különbözik a hagyományos francia saláta recepttől, hogy elhagyjuk belőle a majonézt ami nem igazán tartozik a  diétás ételek csoportjába.

Hozzávalók: 30dkg krumpli ,20 dkg alma ,10 dkg sovány túró 20 dkg sárgarépa ,10 dkg zöldborsó ,
15 dkg savanyú uborka , 1 evőkanál citromlé, 5 dl natúr joghurt, mustár, só, bors
A krumplit, répát apró kockákra vágjuk majd enyhén sós és citromlével ízesített vízbe megfőzzük a borsóval együtt. Az uborkát,almát szintén apró kockára vágjuk és majd hozzáadjuk a megfőtt zöldségekhez.   A joghurtot  össze turmixoljuk a túróval mustárral és a szükséges fűszerekkel ízlés szerint. Aztán hagyjuk állni  minimum 2-3 órát a hűtőben.

Tonhal saláta

Hozzávalók: 2 doboz tonhal (konzerv), 1 doboz kukorica, 4 dl  sima joghurt, fél dl mustár, 3db sárgarépa reszelve, 2 újhagyma, 1 marék aprított petrezselyem,só,bors,egy-két csepp citromlé.
A hozzávalókat összekeverjük és 2-3 órát állni hagyjuk a hűtőben.






 

komment

süti beállítások módosítása